Horst24

Onderzoek Energie Beheer Nederland in gemeente Horst aan de Maas

Energie Beheer Nederland voert in de periode van 15 december tot en met 26 januari weer een onderzoek uit naar de ondergrond in de gemeente Horst aan de Maas. Bij het onderzoek is een plof te horen is of zijn trillingen te voelen.

Het onderzoek
De komende periode voert EBN onderzoek uit naar de ondergrond in gemeente Horst aan de Maas. Het gaat om seismisch onderzoek dat slechts enkele dagen duurt. Het onderzoek heeft de naam SCAN (Seismische Campagne Aardwarmte Nederland). De resultaten geven een beter beeld van de aardlagen in de ondergrond. Dit beeld is nodig om te kunnen beoordelen of het gebruik van aardwarmte in deze regio mogelijk is.

De periode
Het onderzoek wordt in de periode van 15 december tot en met 26 januari uitgevoerd. Met uitzondering van de kerstperiode, dan ligt het werk twee weken stil. De lijn loopt aan de oostkant van de gemeente, tussen Melderslo en Lottum in het buitengebied en gaat van Noord naar Zuid.

Seismische onderzoek
Bij seismisch onderzoek wordt op een diepte van 20 meter een lading geplaatst, die geluidsgolven opwekt. Dichtbij het onderzoek kan een plof te horen of trillingen te voelen zijn. Het onderzoek is niet gericht op aardwarmtewinning. Het onderzoek is tijdelijk en levert alleen een beter een beeld van de ondergrond op.

Meer weten?
Wil je meer weten over het onderzoek? Kijk dan op scanaardwarmte.nl. Je kunt daar meer informatie vinden over locaties waar het onderzoek wordt uitgevoerd.