Horst24

Tijdreis24 | De Markt Sevenum 1981 – 2020

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis | De Markt 1981 – 2020

In de jaren 80 was de markt nog voorzien van een midden pleintje waar vroeger de pomp stond en een bushalte was. In de jaren er na veranderde de indeling van de markt en wilde men de doorstroming van verkeer beperken tot enkel bestemmingsverkeer. De weg die vlak voor Heze Pietje en kantoor-boekhandel Rubie liep werd weggehaald en er ontstond een groter plein waar een groot terras voor “De Sevewaeg” kwam In 2007 bouwde men in de stijl van het oude postkantoor wat in 1965 was gesloopt weer een nieuw pand waarin tegenwoordig Stapperij “De Gaper” is.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.

Foto’s: Heemkunde Sevenum