Horst24

Het jaar 2020 van | Jordy Fauth

Het jaar 2020 van….. een serie interviews van bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Jordy Fauth

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Sinds 1 september 2018 heb ik, Jordy, Fietsplus Geert Rijs overgenomen vanwege een overlijden. Sinds deze datum zijn wij, ik en mijn medewerker Gijs Rijnders, aan een frisse start begonnen met een merk-wisseling, de huidige winkel verder uitgebreid en een naamverandering naar Fietstijd. Het levenswerk van de vorige eigenaar hangt in deze winkel, wij gaan met een kleine twist dit werk doorzetten, uitbreiden en onze klanten met een goede service behandelen zoals het doel van de vorige eigenaar.

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
Een fietsseizoen begint meestal rond februari. Dit jaar hebben wij vanwege goed weer direct in januari een goede start gehad. Sinds de uitbraak van Corona is het zeker in het begin wat rustiger geweest, maar dat is logisch. Ook wijzelf zijn natuurlijk in afwachting geweest wat er zou gaan gebeuren en was het ook prima dat dit rustiger op gang kwam, mensen moeten wennen, zo ook wij aan een nieuw virus.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk –  gehad?
Sinds de eerste klanten na de uitbraak van Corona weer naar onze winkel kwamen hebben wij deze uiteraard op afstand benaderd. Uiteindelijk hebben wij daar onze draai en manieren voor gevonden wat prima ging. Het seizoen begon eigenlijk ongeveer rond dezelfde tijd als in het verleden, maar met een grotere afstand, wat bij onze winkel prima gaat vanwege de grootte. Klanten ondervonden hier geen problemen van zoals wij gemerkt hebben.

Heeft deze periode ook iets moois gebracht en zo ja wat dan?
Ik denk dat in de fietsenbranche weinig geklaagd is, over het algemeen hoor je uit alle hoeken dat er een goed seizoen gedraaid is, zeker vanwege de annuleringen van vakanties en alle uitjes hier rondom. Mensen wilden naar buiten, lucht scheppen, leuke dingen gaan doen en belandde uiteindelijk massaal op de fiets. Dit heeft natuurlijk ook het nieuws bereikt. Niet alle fietsfabrikanten waren hierop ingespeeld maar hebben waar mogelijk alles op alles gezet zoveel mogelijk fietsen te leveren.

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
In principe veranderd er voor onze branche niet veel. Waar ik persoonlijk naar uit kijk is de gezelligheid en de sfeer welke mist. Niet zozeer in onze winkel maar in het algemeen, op veel plekken in Nederland. Afwachten tot Corona de wereld uit is en de gezelligheid herpakken.

Wat wil je zelf eventueel nog kwijt?
Respect voor de bedrijven welke het in deze tijd moeilijk hebben maar wel of niet hun hoofd boven water hebben weten te houden. Aan alle mensen in deze aparte en zeer moeilijke tijd, heel veel sterkte gewenst.

Lees hier alle verhalen van Het jaar 2020.