Horst24

Mineur | Ambachtelijke schilderingen uit Sevenum

Wat velen niet weten is dat er aan de Tongerlosestraat in Sevenum een reclame-atelier zit dat ambachtelijke schilderingen en reclame maakt. Wellicht heb je ze al eens gezien, in één van de grote steden zoals Rotterdam, zonder dat je in de gaten had dat er een Limburgs tintje aan zat.

Mineur

Al sinds 1919 schilderde Leo Mineur de schilderingen van de nieuwe films die boven de bioscopen hingen in Rotterdam en omstreken. Al ruim 400 (!) borden zijn er door Mineur gemaakt voor de Luxortheaters en voor Joop van den Ende. En deze ambachtelijke schilderingen en decoraties worden nog steeds in Sevenum vervaardigd. Naast deze schilderingen houden Michelle Geurts, die oorspronkelijk uit Sevenum komt,  en Willem Kerssemeijer zich ook bezig met binnen- en buitenreclame en ontwerpen ze logo’s. Het bedrijf is sinds 2018 gevestigd in Sevenum, in het ouderlijke huis van Michelle.

De werken van Mineur zijn ook buiten Rotterdam steeds bekender, zo maakte ze voor loonwerkersbedrijf Gebroeders de Boer in Lottum een logo, en hangen er in vele huiskamers kunstwerken van het creatieve duo.

Benieuwd naar het werk van Mineur?
Loop eens binnen voor een Rotterdam’s bakkie pleur bij Willem en Michelle. Meer informatie vind je op www.mineur.nl.