Horst24

Het jaar 2020 van | Marleen van Leendert

Het jaar 2020 van….. een serie interviews van bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Marleen van Leendert

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Mijn naam is Marleen van Leendert en ik heb samen met mijn partner Eric een transportbedrijf in Broekhuizenvorst. Wij plaatsen containers voor de inzameling van bedrijfsafvalstoffen, steenpuin, groenresten en tuinafval. Daarnaast zetten wij ons o.a. in voor de Stichting Oogappeltjes. Voor deze stichting verzamelen we plastic doppen en kroonkurken, ter financiering voor de opleiding van de blindengeleidehond.

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
Begin 2020 hebben we besloten om een gedeelte van onze transportwerkzaamheden, het transport van aardappelen – erwten – bonen – wortelen, te verkopen aan een collega-transporteur. Deze verkoop vond plaats op 1 maart 2020, net voor dat totale lockdown werd afgekondigd.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk – gehad?
De lockdown in het voorjaar heeft ons privé veel rust gebracht. Veel minder sociale contacten, geen bijeenkomsten, geen repetities: eindelijk tijd om de zolder, de kelder en de kasten op te ruimen. Daarnaast hadden we veel tijd om te wandelen en te fietsen.

Zakelijk gezien heeft de Corona crisis ons flink geraakt. Wij zamelen afval in bij met name de horeca en overheidsinstelling. De horeca is al vele weken “dicht” en de overheidsinstellingen hebben hun werknemers verzocht om “thuis” te werken. Dit betekent voor ons een flinke daling van de omzet op deze inzameling. Omdat er veel containers werden besteld door diegene die het huis aan het opruimen waren, we heel veel zand en grind verkochten omdat er veel klussers actief waren, hebben we onze mensen goed bezig kunnen houden.  Maar de omzet is flink achter gebleven bij de prognose.

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
Ik mis de sociale contacten, zowel zakelijk als privé: het bijwonen van bijeenkomsten, het op bezoek gaan bij klanten, het bezoeken van onze familie en vrienden, een etentje buiten de deur…. Noem maar op. Maar gezondheid is een groot goed en gelukkig zijn we nog allemaal gezond gebleven.