Horst24

De strijd Vur Sanne gaat door

Zo vlak voor de feestdagen staan de familie en vrienden van Sanne van Enckevort uit Kronenberg weer in de startblokken om geld voor haar in te gaan zamelen. Aan het begin van dit jaar is er een crowdfunding gestart om 100.000 euro in te zamelen voor een levensreddende operatie in Barcelona. Deze operatie is met behulp van heel veel vrijgevige mensen ook uitgevoerd in mei van dit jaar. Helaas heeft deze niet het resultaat opgeleverd waarop men hoopte. Sanne gaat snel achteruit en de klachten zijn dusdanig ernstig dat de neurochirurg in Barcelona heeft aangeven dat hij Sanne zo snel mogelijk wil zien voor vervolgonderzoeken.

Hoe nu verder?
Tijdens de operatie in mei hebben ze bij Sanne d.m.v. een titanium constructie en donorbot, haar bovenste 3 nekwervels (C0-C2) vastgezet aan haar schedel. Direct na de operatie was er al een aanzienlijke verbetering merkbaar. Helaas was deze verbetering niet van lange duur; de toestand verslechterde na een aantal maanden weer, oude klachten kwamen terug. Tot het punt dat de gezondheid van Sanne zover achteruit ging dat er geen goede dag meer tussen zat.

De arts heeft drie scenario’s geschetst die op basis van Sanne haar klachten nu aan de hand kunnen zijn: 1) Instabiliteit van de nekwervels die niet vastgezet zijn, 2) beknelling van de bloedvaten in de hals en 3) beknelling van het ruggenmerg. Een behandeling voor deze diagnoses betekent helaas in alle gevallen een operatie. Naar schatting zal er 60.000 euro ingezameld moeten worden om de kosten te kunnen dekken.

Doneren
Er moet nu dus snel actie worden ondernomen en dat kost geld, veel geld. Want de verzekering vergoed ook dit traject niet. Familie en vrienden hopen nog een keer een beroep te mogen doen op ieders vrijgevigheid om Sanne en daarmee natuurlijk ook haar partner Tom nog een kans te geven op een betere kwaliteit van leven. Een mooie toekomst voor hun samen.

Vur Sanne vechten weej door, helpen jullie ons mee? Doneren kan via www.vursanne.nl.Meer informatie over Sanne en de aandoeningen die ze heeft zie: www.vursanne.nl.