Horst24

Het jaar 2020 van | Tessa Maessen

Het jaar 2020 van….. een serie interviews van bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Tessa Maessen

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Mijn naam is Tessa Maessen, ik ben 31 lentes jong en ik woon samen met mijn vriend Maurice. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden en mijn grootste hobby is het bezoeken van pretparken. Dus dan vinden jullie het vast niet gek dat ik al mijn halve leven bij Attractiepark Toverland werk. Eerst als bijbaantje, inmiddels als vaste medewerker in de rol van Communicatiespecialist. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de interne communicatie naar alle ‘Toverlanders’ en de externe communicatie richting bijvoorbeeld de pers. Ik heb Horst24 in oktober nog mogen ontvangen bij de Halloween Nights in Toverland!

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
Ik ben 2020 ingegaan in een bed-and-breakfast in the middle of nowhere. Achteraf gezien een perfecte coronaproof plek! Mijn vriend en ik hadden elkaar, de knusse houthaard stond aan en we keken Ik hou van Holland. Een heerlijke jaarwisseling! Wij hoopten dit jaar samen een huis te kopen én een mooie reis te maken naar Japan om daar – jawel – de Disney-parken in Tokyo te bezoeken.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk –  gehad?
In de carnavalsvakantie werd duidelijk dat corona serieus was en stelden we bij Toverland de eerste communicatieplannen en coronaprocedures op. Op vrijdag 13 maart bezichtigde ik een huis en reed ik daarna door naar Toverland om aan te kondigen dat het park vanaf zaterdag 14 maart zou gaan sluiten. Voor een periode van 2 weken dachten we toen, maar dat werden ruim 2 maanden. Inmiddels zitten we al in de derde sluiting. Maar gelukkig zijn de mensen in mijn omgeving gezond mogen blijven of goed van corona mogen herstellen en is iedereen die ik liefheb veilig thuis. Tijdens de eerste lockdown kwamen mijn zusje en haar vriend bijna vast te zitten in Zuid-Amerika en dat was héél zenuwslopend. Kortom: Het hele jaar voelde als één grote achtbaan, met alle pieken en dalen van dien.

Heeft deze periode ook iets moois gebracht en zo ja wat dan?
Ik kon dingen altijd al erg waarderen, maar heb dit jaar nog meer genoten van alle dingen die wél konden.  Wandelingen, fietstochten en toch ook een aantal pretparkbezoekjes in Nederland en zelfs Disneyland Paris (mét mondkapje uiteraard). Ook ben ik heel blij met onze vrienden en familie, die we dan wel minder zagen, maar waarbij de band onverminderd sterk bleef. En dat huis dat ik op vrijdag de 13e heb bezocht? Daar woon ik inmiddels! Van een appartement naar een eengezinswoning; die extra ruimte komt nu zó goed van pas. Hierdoor kunnen mijn vriend en ik allebei in een eigen ruimte thuiswerken. Natuurlijk had en heb ik echt wel mijn baalmomenten, maar bovenal ben ik dankbaar dat ik een huis, een baan, een fijne relatie en vrienden en familie heb.

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
Zakelijk kijk ik ernaar uit dat Toverland weer open mag, zodat we onze collega’s die nu thuiszitten weer mogen verwelkomen en weer magische geluksmomenten kunnen creëren voor onze gasten. Privé heb ik gemerkt dat ik heel erg graag en (te) vaak uit eten ga. Ik haal nu regelmatig eten af om de lokale horeca te steunen, maar kijk ernaar uit om weer lekker naar een restaurant te gaan! Ook zou ik graag weer willen reizen. Maar bovenal wil ik mensen die dit nodig hebben weer graag écht kunnen knuffelen.

Wat wil je zelf eventueel nog kwijt?
Ik wil iedereen fijne kerstdagen en een gezond & gelukkig nieuwjaar toewensen. Dat niemand eenzaam hoeft te zijn in deze periode van het jaar en dat alles na deze lockdown van 5 weken weer een stuk “normaler” wordt.