Horst24

Is Ger Geurtjens uit Horst “De Alleskunner” van Nederland?

Elke vrijdag vanaf 1 januari om 21.30 uur is De Alleskunner te zien op SBS 6. In de komende 10 afleveringen mag Ger Geurtjens uit Horst het op gaan nemen tegen 99 anderen. Elke aflevering bestaat uit 10 verrassende spellen. Het zijn uiteenlopende spellen van Behendigheid, concentratie, creatief, kennis, conditie en vaardigheid. 

Rekenen onder druk, kennis van muziek en aardrijkskunde is ook handig, maar eigenlijk spellen die iedereen kan. Bij elk spel valt een verliezer af. Je hoeft dus niet te winnen maar je moet zorgen dat je niet als laatste eindigt. ”Ik had het spel vorig jaar al op de tv gezien en toen ik dit jaar ook weer een oproep zag voor kandidaten twijfelde ik geen moment en heb me opgegeven,” vertelt Ger. ”Ik ben best wel handig met veel dingen, creatief en ondanks dat ik met pensioen ben nog veel tijd tekort kom, een bezige bij dus.

De Alleskunner 2021

Intake
Na een eerste aanmelding kreeg Ger het bericht dat zich middels een 30 seconden video moest voorstellen. ”Ik ben wat handig met een green screen, wat ze ook o.a. op tv bij het weer gebruiken, en heb zo een en ander ingesproken en gemonteerd,” aldus Geurtjens. ”Blij dat ik was omdat ze enige tijd later me opbelden voor een telefonisch interview, waarin me diverse dingen gevraagd werd over mijn leven tot nu toe. Schijnbaar was dit goed bevallen want ik kreeg bericht dat ik bij de 100 kandidaten hoorde en dus mee mocht doen.

Het hele avontuur begon op zaterdag 17 oktober. Iedereen die meedeed kwam bij elkaar in Amsterdam voor een Corona test. ”Hierna moesten we inchecken in een Hotel in Utrecht. Daar moesten we op de kamers blijven totdat je de uitslag negatie kreeg. De volgende morgen vertrokken we met 2 bussen naar het Autotron in Den Bosch voor het eerste spel. Op deze locatie zouden de komende 2 weken alles spellen gespeeld worden. Elke dag dus vroeg opstaan, in het Autotron ontbijten en elke morgen 3 spellen spelen en s ‘middags 4, met tussendoor daar lunchen,” vertelt de ‘alleskunner’ uit Horst.

Een unieke ervaring
We kwamen vaak pas tegen 20 uur terug in het Hotel voor het diner maar soms ook pas om 21 uur en een keer om 22 uur. Deelnemers doen niet mee alleen voor het plezier maar ook voor een behoorlijk hoofdprijs van 30.000 netto die alleen de uiteindelijk winnaar krijgt. In het begin denk je als ik maar niet als eerste eruit ga, maar als je dan de eerste dag hebt overleefd en de 2e en 3e ga je ook voor die eerste prijs. Hoe dan ook het was een unieke ervaring, deels ook omdat we met 100 personen in een bubbel zaten in deze corona tijd. We mochten met elkaar juichen, huilen en knuffelen wat in de buitenwereld niet mocht.

Wordt Ger de Alleskunner 2021?
Ger heeft er een warme vriendschap ervaren en samen met iedereen gestreden. Hoever Ger is gekomen moet natuurlijk een geheim blijven en mag contractueel niet verteld worden. Dus vanaf vrijdag 1 januari kun je kijken of Ger Geurtjens uiteindelijk de enige echte Alleskunner is.