Horst24

Ondersteuning voor bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft in een noodoproep aan de verantwoordelijk wethouder(s) gevraagd om de bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas financieel tegemoet te komen om zodoende een goede verhuizing naar het Gasthoês te borgen.

SP Horst aan de Maas

De bibliotheek kampt al jaren met tekorten. Toch wil de wethouder dat, koste wat kost, de bibliotheek meeverhuisd naar het Gasthoês. Eerder is steeds gezegd dat de bibliotheek terug moest komen naar gemeenteraad en wethouder als zij het financieel niet meer zouden redden. Nu doet de bibiotheek dit en geeft de wethouder niet thuis.

Ook Omroep Horst aan de Maas heeft het moeilijk. Zij hebben nu twee maanden om te onderzoeken of zij toch een professionele organisatie kunnen blijven en ondertussen moet de verhuizing naar het Gasthoês voorbereid worden.

Voor de SP staan taalontwikkeling, informatievoorziening en persvrijheid hoog in het vaandel. ”Als we straks een mooi Gasthoês hebben staan zonder bieb en omroep staat er wat de SP betreft een lege huls en dat voor 12 miljoen euro!”