Horst24

Het jaar 2020 van | Kwekerij Martha

Foto: Rinus en dochter Marloes

Vandaag presenteren we weer een interview van een serie bijzondere mensen die we onlangs gesproken hebben. Interviews met verschillende mensen, met verschillende achtergronden. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren, wat deed Corona met ze en wat voor moois heeft het gebracht….

Kwekerij Martha

Wie ben jij? Wat doe je? (Vertel wat over jezelf)
Wij zijn kwekerij Martha, een potplanten kwekerij gespecialiseerd in hortensia ‘s, lavendels, viooltjes en perkgoed in het voorjaar. Dit doen wij met zijn 3en, ons bedrijf is vernoemd naar mijn vrouw Martha. Dit jaar is ons 1e seizoen in Meterik.

We gaan even naar het begin van het jaar. Hoe ben jij 2020 ingegaan?
Wij zijn vol vertrouwen met veel passie en energie 2020 ingegaan, we hadden zin om ons product aan de man te brengen.

En toen kwam Corona; welke impact heeft dat op jou – zowel persoonlijk als zakelijk – gehad?
Corona gaf in 1e instantie een lichte schrik, je gaat gelijk nadenken over wat er zakelijk te wachten staat. Slaan we een andere weg in met onze producten zetten we een stapje terug? Achteraf gezien was dit bij de 1e lockdown nog niet nodig geweest. Persoonlijk was er natuurlijk minder menselijk contact en doen we extra voorzichtig, maar omdat wij het bedrijf aan huis hebben veranderde er niet veel.
Daarin tegen bij de 2de lockdown veranderde er wel degelijk iets. Dit keer waren de maatregelen strenger, tuincentrums en bouwmarkten gingen dicht. De veiling bleef wel open, maar als er geen vraag naar het product is, is er ook geen afzet. Vandaar het besluit om een advertentie op facebook te zetten, om de mensen hier uit de buurt de gelegenheid te geven om toch van ons product te genieten!

Heeft deze periode ook iets moois gebracht en zo ja wat dan?
Het heeft niet veel speciaals gebracht, wel veel onzekerheid als bedrijf zijnde. De reacties die wij nu van mensen krijgen om ons bedrijf open te stellen doet ons goed.

Wat heb je gemist, waar kijk je (weer) erg naar uit?
Wat hebben wij gemist? Ik denk net als ieder ander vooral het menselijke contact. Wij kijken vooral weer uit naar onze vrijheid.

Wat wil je zelf eventueel nog kwijt?
Gezondheid en geluk voor iedereen!