Horst24

Geschikte locatie gevonden voor Pumptrackbaan in Horst

Werkgroep Pumptrack Horst heeft samen met de gemeente een geschikte locatie hebben gevonden. Het betreft de locatie parkeerplaats aan de Venrayseweg/Kasteellaan. Er is voldoende ruimte om een mooie Pumptrack aan te leggen en er zijn reeds al enkele voorzieningen aanwezig die we in ons plan hadden opgenomen, zoals bijvoorbeeld verlichting.

Pumptrack

Na het overeenkomen van de locatie bleek al snel dat de huidige activiteiten op de parkeerplaats behouden moeten blijven en dat ze geen gebruik kunnen maken van de parkeerplaats zelf maar wel van het kleinere terrein ernaast. ”Ons oorspronkelijke plan was de realisatie van een asfalt Pump track. Voordeel daarvan is dat deze gecertificeerd kan worden als een veilige speelplaats, dit in verband met aansprakelijkheid. Echter voor certificering worden wel voorwaarden gesteld aan de omgeving rondom de Pumptrack. Een van de voorwaarden is een verkeersluwe omgeving. Een naasthelegen parkeerplaats voor vrachtwagens past daar niet bij,” vertelt Sandor Joppen van de werkgroep. ”Deze aspecten, het kleiner beschikbare oppervlak en het feit dat certificering niet mogelijk zal zijn, hebben ons doen besluiten om ons initieele plan om een asfalt Pumptrack te realiseren, te laten vallen. Dit is voor ons als initiatief natuurlijk een grote teleurstelling. Echter we gaan niet bij de pakken neerzitten.”

Om alle moeite en energie die door iedereen erin gestoken is, niet voor niets te laten zijn, hebben ze het plan bijgesteld naar het realiseren van een halfverharde Pumptrack. Als dit alternatief plan tot uitvoering kan komen willen ze van de gemeente de garantie dat de Pumptrack minimaal voor vier jaar op deze locatie kan blijven bestaan. ”Realisatie van een halfverharde pumptrack zal beduidend minder gaan kosten, maar ook niet niets. Er zullen nog steeds grondstoffen en machines beschikbaar gemaakt moeten worden. Hiervoor zullen we dan ook op zoek moeten gaan naar fondsen en sponsoren. De aanleg zelf zal door ons en vrijwilligers moeten gaan gebeuren.”

Van een businesscase, zoals in de RIB van het college beschreven staat, is wat ons betreft geen sprake. Ons initiatief was en is bedoeld om de gemeente te helpen bij het behalen van de doelstelling een gezonde regio te worden. Dit door het realiseren van een laagdrempelige openbare sport/speelaccommodatie voor iedereen.