Horst24

Rudy Tegels lijsttrekker CDA

De ledenvergadering van CDA Horst aan de Maas heeft Rudy Tegels gekozen als lijsttrekker van het CDA voor de raadsverkiezingen van maart 2022.

Rudy Tegels lijsttrekker CDA

Unaniem
De (digitale) ledenvergadering van het CDA Horst aan de Maas heeft op 13 januari j.l. – op voordracht van het bestuur – Rudy Tegels uit Sevenum unaniem gekozen om de kieslijst van het CDA aan te voeren bij de raadsverkiezingen in maart 2022.

”Het nieuwe normaal”
Het klink nog ver weg. Doch, de Coronacrisis zorgt ook voor een ”nieuw normaal” bij de voorbereidingen van de raadsverkiezingen in 2022. Reden voor het CDA-bestuur om vroegtijdig te beginnen met die voorbereidingen. Als eerste nu de lijsttrekker. Daarna volgt de samenstelling van het team van Tegels, de kieslijst van het CDA. De leden-vergadering zal deze na de zomer vast stellen.

Politiek ervaren
De 41-jarige Rudy Tegels heeft, voordat hij wethouder werd, 16 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Hij deed zijn eerste politieke ervaring op als CDA-raadslid in de voormalige gemeente Sevenum. Na de fusie tussen Sevenum, Meerlo, Tienray, Swolgen en Horst aan de Maas in 2010 bouwde hij deze uit als voorzitter van de CDA-fractie. In 2015 verruilde Tegels deze functie voor het lidmaatschap van de CDA-fractie in de Provinciale Staten en vertrok hij naar het Gouvernement in Maastricht. Door het vertrek van wethouder Vostermans als burgemeester naar de gemeente Beesel kwam Tegels begin 2020 terug naar Horst aan de Maas om de opengevallen wethoudersplek op te vullen. Een mooie carrière om de volgende stap te doen naar lijsttrekker en daarmee politiek leider van het CDA Horst aan de Maas.

Maatschappelijk betrokken
Naast de politiek is de lijstrekker ook maatschappelijk betrokken en actief. Zo is hij jarenlang bestuurslid geweest van de ruitervereniging in Sevenum, is hij als ambassadeur betrokken bij Funpop en was hij in 2019 voorzitter van de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum.

Rol lijstrekker
In zijn rol als lijsttrekker en politiekleider gaat Tegels zich de komende tijd intensief bezig houden met de samenstelling van de kieslijst, het verkiezingsprogramma en de campagne van het CDA Horst aan de Maas in de voorbereiding naar de gemeenteraads-verkiezingen van 16 maart 2022. Rudy Tegels geeft aan vooral dankbaar te zijn voor het gekregen vertrouwen van het bestuur en de leden van het CDA. ”Juist in deze bijzondere tijd is het een geweldige uitdaging om samen met een goed team van betrokken mensen te gaan werken aan een mooie toekomst voor inwoners en ondernemers in Horst aan de Maas. Daar ga ik met veel enthousiasme mee aan de slag”, aldus de lijsttrekker.