Horst24

Melderse ‘Rock’s’ zwerven overal

De negenjarige Pim Peters zit ijverig aan de keukentafel stenen te verven. Niet zomaar… Maar met een doel.

Melderse ‘Rock’s’

Het in Melderslose wonende gezin kwam vier jaar geleden op vakantie in Schotland voor het eerst in aanraking met dit idee. Ze zagen een vrolijk gekleurde steen liggen met een afzender achterop. Ze kwamen in contact en de bedoeling was om de steen te laten “zwerven”. En of die steen mee mocht naar Nederland. Uiteindelijk heeft de steen ongeveer vier jaar in hun voortuin gelegen.

Door corona doet Pim veel thuisstudie maar om toch ook veel buiten te komen bedacht zijn moeder Christa om met de zwerfsteentjes aan de slag te gaan. In het donker gaan ze op pad om steentjes te verstoppen. En uiteraard de dag erna kijken of die weg is. Pim is nog maar net begonnen met ongeveer tien stenen maar die zwerven al her en der rond.

Kinderen én volwassenen gaan samen op pad; dat is niet alleen leuk maar ook gezond: lekker de buitenlucht in! Vind jij een steen? Leg hem dan op een nieuwe plek neer zodat nóg meer mensen hiervan kunnen genieten. Een foto posten op de Facebookpagina van Melderse Rock’s mag altijd.