Horst24

SP Horst aan de maas steekt zorgverleners hart onder de riem

De SP in Horst aan de Maas gaat maandag 18 januari a.s. de zorgverleners in de de gemeente een kleine traktatie brengen. SP afdelingsvoorzitter Paul Geurts: ‘Onze zorgverleners moeten nu alles op alles zetten om de zorg draaiende te houden. Dat doen ze met hun hele hart, onder ontzettend moeilijke omstandigheden. De SP vindt het belangrijk om te laten zien dat ze worden gewaardeerd. Nu met deze actie als hart onder de riem, maar deze zorgverleners verdienen natuurlijk echte waardering. En daar blijven we ons keihard voor inzetten.’

SP Horst aan de Maas

De SP wil al langer dat er echte waardering en eerlijke beloning komt voor de zorgverleners, en dat waardering niet alleen mag blijven bij applaus. ‘Het werk was al zwaar, de werkdruk enorm door een tekort aan collega’s. Maar onder deze omstandigheden is het extra zwaar. Er zijn ontzettend veel extra mensen nodig die in de zorg gaan werken, en ook daarom is een eerlijke beloning belangrijk. Daarmee laten we echte waardering zien voor het belangrijke werk dat deze mensen dag in dag uit doen,’ zegt Geurts. Een petitie van de SP voor eerlijke beloning werd inmiddels al ruim 120 duizend keer getekend, onder andere ook door mensen in Horst aan de Maas.

De reguliere zorg wordt op veel plekken in het land afgeschaald. Spoedeisende eerste hulpen moeten sluiten omdat ze óf geen personeel meer hebben óf omdat er geen bedden meer zijn. Zorgverleners vrezen de volgende dramatische stap, namelijk het niet meer door kunnen laten gaan van bijvoorbeeld essentiële behandelingen. Dit zijn keuzes die zorgverleners niet willen maar ook niet zouden moeten maken!

Foto’s Ton Sieben