Horst24

De Toddezèk in tijden van corona

Al ruim 19 jaar treden René Verschueren, Twan Relouw en Geert Verschueren op rondom en tijdens de vasteloavend. Het uit Grubbenvorst afkomstige trio beleeft dit jaar alles anders.

Vanaf het begin waren ze elk jaar ruim 4 maanden lang bezig met voorbereidingen en optreden. Een repertoire van 3 nummers volstond toen nog. Toen ze in 2007 het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) wonnen met “Heej blief ik plekke” werden ze in bijna elke plaats gevraagd op te komen treden. Ruim 25 liedjes heeft het trio inmiddels gemaakt. Echter, nu is alles anders.

De Toddezèk

Dit jaar hebben ze besloten geen nieuw lied uit te brengen, ze vinden het niet gepast nu iets uitbundigs te doen. Waar het thuisfront van de heren gewend is dat ze veel op pad zijn, besteden ze nu meer tijd aan hun gezin. Waar de één wat studio-werk doet, de ander wat meer wandelt, is het compleet anders. Er zijn wat alternatieven, bijvoorbeeld digitaal, maar de heren willen echt met het publiek bezig zijn: energie en vreugde voelen!  Ze zijn er zich van bewust dat een ieder Corona anders ervaart, maar gezondheid is wat telt.

De Toddezèk staan letterlijk te popelen om weer de bühne op te gaan, maar wanneer dat weet niemand.