Horst24

Respijt voor attractiepark Toverland

Donderdag maakte Toverland bekend dat het attractiepark in Sevenum afgelopen jaar een verlies van 2,85 miljoen euro heeft geleden door de coronacrisis. Jasper Kuntzelaers, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid Limburg wil dat de uitbreiding van Toverland doorgaat en dat de werkgelegenheid behouden blijft.

Toverland

De Partij van de Arbeid in het Limburgs Parlement stelt vragen aan Gedeputeerde Staten vanwege het verlies van 2,85 miljoen dat Toverland afgelopen jaar leed. Kuntzelaers: “Toverland zorgt voor unieke werkgelegenheid en toerisme in onze regio, veel jongeren uit de regio die nu toch al hard getroffen worden door de coronacrisis hebben daar een (bij)baan. We moeten ervoor zorgen dat zij ook na de coronacrisis kunnen werken bij een gezonde en stabiele organisatie”. De Partij van de Arbeid wil dat deze werkgelegenheid behouden blijft en dat het attractiepark kan uitbreiden zodat niet alleen mensen uit de directe omgeving kunnen werken bij Toverland maar ook in de regio.

Vorige periode heeft het Limburgs Parlement geld aan Toverland geleend dat ze konden gebruiken bij de uitbreiding. Het verlies zorgt er niet voor dat de continuïteit of uitbreiding in gevaar komt. De uitbreiding van het park kan op de korte termijn niet alleen zorgen voor banen op het park maar ook in de regio. Kuntzelaers: “We willen graag van de provincie weten of het terugbetalen van de lening met rente tijdelijk stopgezet kan worden. Zo kan Toverland blijven uitbreiden en voor meer werkgelegenheid zorgen. Niet alleen op het park maar ook in de bouw, horeca, toerisme en techniek. Deze sectoren hebben het nu extra zwaar. Dus alle beetjes helpen.” De Partij van de Arbeid vindt alle steun die mogelijk is van het grootste belang, nu en in de toekomst.

De Partij van de Arbeid Limburg wil graag van de provincie weten welke maatregelen de provincie kan nemen en welke er in de loop van het afgelopen jaar al getroffen zijn. Door een betrokken overheid te zijn kunnen we ervoor zorgen dat de regio en Toverland magisch blijven.