Horst24

Meterik actief met afval prikken

Ook in Meterik zijn de inwoners actief in het opruimen van zwerfafval. Één van de letterlijke kartrekkers is Ton Hendriks. Hij is secretaris van de dorpsraad en wandelt graag. Tijdens zijn ronde neemt hij een grijper mee en vuilniszak om zo afval op te ruimen.

Afval prikken

Ze begonnen een tijd geleden met 9 personen en onlangs hebben zich nog een aantal mensen aangemeld. Ton is daar blij mij, ook dat er ook jongeren zijn bijgekomen. Maar Meterik is groot en ze kunnen nog hulp gebruiken. Eenieder kan een route lopen wanneer hem of haar dat schikt. Wanneer men een zak vol heeft, brengen ze die naar Ton waar ze meteen weer een nieuwe kunnen krijgen. De gemeente haalt de volle zakken weer op.

Waar ze normaal gesproken gezellig bij elkaar komen, kan dat nu vanwege Corona niet. Echter, de zwerfafvalprikkers gaan evengoed afzonderlijk op pad. Het valt overigens wel op er steeds meer mondkapjes en zakdoekjes op straat of in de natuur gevonden worden. Wat wel echt gevaarlijk is, vooral voor dieren, zijn kapotte flesjes of glasscherven. Dat treffen ze nog veel aan in sloten en bermen.

Wil jij een handje helpen in Meterik? Mail dan even naar info@dorpsraadmeterik.nl