Horst24

Tijdreis24 | Meterikseweg Meterik

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet. De komende tijd laten we een serie zien vanuit Meterik.

Meterikseweg Meterik

“Meterikseweg” de naam zegt het al is de weg van en naar de Meterik.

Aan deze straat hebben door de jaren heen vele bekende bedrijven gelegen zoals:

De geschiedenis van deze straat gaat terug tot de 17-18 eeuw. In 1783 werd op de Afhang grenzend aan de Meterikseweg een kapel gebouwd. Deze kapel werd destijds gebouwd doordat Horst rond die tijd te maken kreeg met een uitbraak van dysenterie. In de St Luciakapel werden de twee heiligen aanbeden die zouden helpen tegen besmettelijke ziekten.  Eén van de oudste gebouwen die er aan de Meterikseweg ligt is de boerderij met de naam  “Campers Plaats” Deze boerderij werd in 1705 gebouwd. Omstreeks 1750 heeft de familie Droesen dit huis gekocht en deze familie heeft het huis bewoond tot 1968.

Bron: LGOG.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.