Horst24

Nieuwe bestuurlijke koers voor groeiend Grandorse

De hippische zone Grandorse in de Peelbergen is volop in ontwikkeling. Dat is veel sneller gegaan dan verwacht. Daardoor komt de organisatie nu in een volgende fase. Een fase waarbij een nog professionelere aansturing en organisatie nodig is. Het bestuur van Grandorse heeft de ontwikkeling zo ver gebracht en daarvoor is veel dank verschuldigd. Het is voor het Stichtingsbestuur nu het moment om het stokje over te dragen. Daarom hebben zij, in goed overleg, hun opdracht terug gegeven aan de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente heeft Frank Laenen aangesteld als interim manager van Grandorse om lopende zaken op te pakken, de verdere ontwikkeling in gang te zetten en te onderzoeken met welk type organisatie Grandorse voor de toekomst het best kan worden toegerust.

Grandorse

Groei
Grandorse biedt veel mogelijkheden tot samenwerking voor de gehele hippische sector. Door de hoge kwaliteit van de faciliteiten, de aanwezige paardensporten, de bekendheid bij ruiters, fokkers en trainers bij zowel de professionele als bij de amateursporters en de uitstekende vestigingsmogelijkheden, is er volop interesse vanuit de hippische branche uit de hele wereld om in Grandorse te komen trainen, wedstrijden te bezoeken of zich te vestigen. Mede daardoor komt Grandorse nu in een volgende fase. Een fase die een nog professionelere aansturing vraagt. Daarom is nu Frank Laenen gevraagd om, in ieder geval het eerste half jaar van 2021, de dagelijkse bedrijfsvoering op te pakken en de verdere groei te begeleiden totdat er een nieuwe organisatievorm voor Grandorse is ingericht. Frank heeft veel ervaring als voormalig general manager van ECDP en dus ook een breed netwerk in de hippische sector. Hij was bij ECDP vanaf het eerste begin betrokken bij de opzet en heeft dit deel binnen Grandorse tot bloei gebracht.

Grandorse
Grandorse is een gebied waarin de hippische sector ondernemers en overheid samenwerken om topsport en de breedtesport te faciliteren en te ontwikkelen. Op het unieke terrein worden jaarlijks vele hippische evenementen georganiseerd.