Horst24

Vrijwilligers ruimen zwerfvuil Middenpeelweg Sevenum op

Afgelopen zaterdag hebben 8 vrijwilligers een opruimactie zwerfafval gehouden op de Middenpeelweg Sevenum tussen viaduct a67 en rotonde Toverland.

José: “We hebben met een aantal ZAP-ers (vrijwillige zwerfafvalprikkers) een whatsappgroep gestart waarin we afspreken waar we gaan opruimen. Samen opruimen met een groepje stimuleert je namelijk om je op te pakken en naar buiten te gaan. Je wandelt en doet meteen iets goeds voor de natuur. In tweetallen kunnen we samen, rekening houdend met de corona maatregelen, toch grotere stukken opruimen in het buitengebied van Sevenum.” Afgelopen zaterdag 23-1 hebben ze zich in tweetallen verdeeld op de route en hebben maar liefst 183 kg afval opgeruimd in het gebied Middenpeelweg tussen viaduct en rotonde Toverland. ”Ongelooflijk en wat supergoed dat dat weer weg is, waren de reacties van vrienden die we dit vertelden.”

Opruimen zwerfafval

Prachtig dat de gemeente Horst aan de Maas ons hierbij ondersteunt met materialen en snel ophalen van het afval. Met een berichtje weten zij waar het afval staat en pakken het op. Ook de aanliggende winkels, restaurants en bedrijven betrekken we elke keer bij onze opruimacties en zij zijn erg blij met onze aandacht voor het afval. We hopen dat zij met bewustwordingsacties naar klanten ook hun steentje bijdragen aan een schonere omgeving voor mens en dier.

Nog beter is het dat we onderweg duimpjes krijgen en blije gezichten zien van mensen die het er helemaal mee eens zijn, afval hoort thuis in de prullenbak, niet op straat. Wij worden ook al blij als we zelf voorbij rijden aan zo’n schoon stuk weg en hopen dat steeds meer mensen deze bewuste houding oppakken. Wij maken Sevenum steeds beter KLEAN: Klagen Loont Echt Absoluut Nooit, opruimen wel!

Hun doel? Om heel Horst aan de Maas aan elkaar te verbinden met alle initiatieven van vrijwillige zwerfafvalprikkers en zo met elkaar te verbinden dat elk plekske in de gemeente schoon wordt. Meer info: efkessame@gmail.com