Horst24

Tijdreis24 | Schadijkerweg, voorheen Molenstraat Meterik

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet. De komende tijd laten we een serie zien vanuit Meterik.

Schadijkerweg, voorheen Molenstraat

Toen in 1899 de molen werd gebouwd ontstond ook de Molenstraat. Deze starten bij de kerk vanaf de St Jansstraat richting het Meteriks veld tot voorbij de molen. Aan deze straat lagen vroeger maar een paar woningen en boerderijen. Destijds kon je vanaf de kerk nog de velden in kijken en zag je in de verte op een heuvel de molen staan. In de loop van de jaren ontstond er langs deze weg meer en meer bebouwing waardoor het zicht op de molen werd onttrokken. Wanneer de straatnaam gewijzigd werd van Molenstraat in Schadijkerweg konden we helaas niets meer over terug vinden.

Bron: Heemkunde Meterik 

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera op zoek naar oude verlaten gebouwen en hun geschiedenis. Voor Horst24 maakt Jan reportages en gaat hij af en toe terug in de tijd met foto’s van vroeger en nu.