Horst24

Wagenbouw KPJ Melderslo ligt stil

Hoe vergaat het een bouwgroep van carnavalswagens nu er geen carnaval is?

Patrick Seuren, Ruud Cornelissen en Paul Vullings zijn slechts een klein deel van de groep die normaal namens KPJ Melderslo deelnemen aan optochten in Melderslo én in Horst. Regelmatig vielen ze in de prijzen. In Horst wonnen ze zelfs een keer de eerste prijs.

Helaas ging de optocht de laatste keer niet door, vanwege het slechte weer. Normaal gesproken bouwen ze een wagen met een, veelal lokaal thema. Na de kerst wordt er dan gestart met de bouw. Nu is alles anders….

KPJ Melderslo
In Melderslo is KPJ al jaren actief met carnaval. Ongeveer zestig man maken er deel van uit. De huidige groep wagenbouwers is zo’n zes jaar geleden ontstaan. Zo zijn er subgroepjes die zich bezig houden met de kleding, een andere met administratie en weer een andere met het bouwen van de wagen.

Wagen in loods Grubbenvorst
De wagen staat nu in een loods in Grubbenvorst, met het oude thema er nog op. Wat het nieuwe thema wordt is natuurlijk nog niet bekend. Eerst maar eens zien wanneer er weer carnaval gevierd kan worden. In de tussentijd kan KPJ niet veel ondernemen, dan alleen wat online dingen, maar dat is toch anders dan ze gewend zijn.