Horst24

Café wordt Trapperie

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Een café waar je zelfs je fiets kunt laten repareren. Uitbater Piet Lenders (31) staat trots voor de nieuwe zaak aan de Raadhuisstraat in het centrum van Sevenum. Voormalig café Croes Moeke wordt momenteel omgetoverd tot een Trapperie.

Trapperie

In totaal vijf investeerders hebben de koppen bij elkaar gestoken. Tren van Enckevort, Bram Verhaegh, Henk Sturme, John Wijnhoven en Leon (Lei) Thijssen hadden al jaren zowat hun vaste plek aan de bar en zo al een tijd een bijdrage in het café gestopt. En dat zetten ze graag voort.

Wat is een Trapperie?
Het wordt een café met een fietsenmakerij in één! Zo kan een ieder thuis goed uitleggen dat hij of zij bij de fietsenmaker was. Terwijl er aan de fiets gesleuteld wordt kan men er een drankje nuttigen, of een gerecht van de lunchkaart kiezen. Het idee van een café gecombineerd met een andere ambacht komt uit België, daar bleek een groep studenten een wasserij in een café begonnen te zijn. En met succes. Want terwijl de wasmachine draait, genieten de gasten van een drankje.

Wat het concept ook uniek maakt is dat er in principe elke avond een ander gezicht achter de bar te zien zal zijn.
Niek Hoeijmakers, Stef van den Brandt, Laila Zanders, Joost Louwers, Luus van Kempen, Lisa Hermans en Cis Janssen zullen hun gasten elk op hun beurt als gastheer of gastvrouw ontvangen. Deze zogenaamde “kopgroep” wordt daarmee het bedienend team.

Medio april aanstaands hoopt men de zaak te kunnen openen, mits de maatregelen van de overheid het toelaten. Hoe de zaak precies gaat heten, is nog even geheim..