Horst24

Basisschool De Bottel | Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Het schoolplein van Basisschool De Bottel in Lottum wordt vergroend. Zo worden er onder meer wadi’s (een met grind en zand gevulde greppel of sloot, die hemelwater zowel kan vasthouden als kan infiltreren) aangelegd rondom de school en komt er een voedselbosje. Ook staan er een speelheuvel, amfitheater (buiten les), speelelementen en een waterspeelplaats op de planning.

Basisschool De Bottel

Voor de realisatie van dit groene schoolplein is een speciale werkgroep in het leven geroepen, maar deze kartrekkers kunnen het natuurlijk niet alleen. De plannen zijn al een heel eind klaar, maar nu wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Aankomende week op 13 februari wordt er gestart met het verwijderen van stoeptegels aan de voorzijde van het schoolgebouw. Daarna kan het uitgraven van de wadi’s beginnen. “Omwonenden kunnen van deze werkzaamheden enige overlast ondervinden, wij vragen uw begrip hiervoor“.

Mee helpen
Wil je graag mee helpen om van het schoolplein een fijne, groene plek te maken? Er zijn volop manieren waarop ouders en bedrijven een steentje bij kunnen dragen. Dit kan zijn: financieel, met vrijwilligerswerk (ook al is het maar een ochtend, middag of zelfs een uurtje) of met materiaal. We zijn blij met alle hulp. Aanmelden kan bij Maud Dekkers of Mieke de Boer of mail naar openbarespeelplaatslottum@gmail.com