Horst24

Geen inzameling van afval deze week!

Door de sneeuwval en de gladheid is het niet meer mogelijk om het afval deze week (8 t/m 14 februari) op te halen in de gemeente Horst aan de Maas.  Zowel voor de collega’s die de wegen dag en nacht proberen schoon en begaanbaar te houden als voor de inzamelaars die ze veilig hun werk willen laten doen. Een eerder bericht dat zaterdag 13 februari ingehaald zou worden komt hiermee te vervallen!

Wanneer mag het afval weer aan de straat?
“Dat kunnen we nu nog niet zeggen”, zo schrijft de gemeente Horst aan de Maas. “We houden de weerberichten goed in de gaten en bekijken dagelijks of en hoe we het afval weer veilig kunnen inzamelen. Bewaar het afval tot het moment dat we weer kunnen ophalen. Dit geldt ook voor afval zoals lege flessen, textiel etc. Uiteraard mag je het volgende ophaalmoment extra afval aanbieden in een doorzichtige zak (keukenafval en/of PMD) of de tariefzak“.

Gaat de afspraak voor het ophalen van afval aan huis nog door?
Helaas kan E-waste, grofvuil, vlakglas, matrassen, puin en bags ook niet opgehaald worden. Ze zullen op korte termijn een nieuwe afspraak inplannen, hiervan krijg je per mail of telefonisch bericht. Contact opnemen met ons KlantContactCentrum is niet nodig.

Wordt het oud papier opgehaald?
Ben je aan de beurt met het aanbieden van oud papier? Dan komt dit ophaalmoment te vervallen. Bewaar het voor een volgende keer, jouw vereniging zal je dankbaar zijn.