Horst24

BS de Doolgaard | Kinderen gaan weer naar school

Bij B.S. de Doolgaard in Horst maken fietsjes plaats voor sleetjes en schoenen voor snowboots. Het is druk op het schoolplein waar ouders hun kinderen ophalen. Ze komen vrolijk uit school deze middag.

BS de Doolgaard Horst

Heerlijk om de kinderen weer op school te zien”, vertelt directrice Angelique Weijers. “Voor sommige kinderen was het zelfs weer een beetje de weg zoeken, waar zat ik ook weer?”. De kinderen kwamen vandaag na lange tijd weer naar school. Woensdag voor kerst was het de laatste keer voor de school letterlijk dicht moest. Vanwege het slechte weer besloot de school niet gisteren maar vandaag open te gaan. Een tegenvaller voor sommige kinderen én ouders, maar tot echte problemen heeft dat niet geleid. Daar waar nodig is opvang geboden voor mensen in vitale beroepen, aldus Weijers.

Vandaag werd de eerste schooldag rustig begonnen. De kinderen konden weer wennen, en hun ervaringen delen over onder andere de lockdown, en het thuis leren. Ook de komende dagen start men langzaam weer op zodat de kinderen weer volop aan de slag kunnen.