Horst24

Gemeente Horst aan de Maas lanceert energieloket voor inwoners

Om woningbezitters beter te informeren over energiebesparing en de subsidie- en financieringsregelingen die hiervoor bestaan is de gemeente Horst aan de Maas een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen woningbezitters gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken.

Waarom deze samenwerking?
De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland veel veranderen en daar wil de gemeente bij ondersteunen. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Dit lijkt ver weg, maar op kortere termijn krijgen we al te maken met een transitie naar aardgasvrij wonen.  Daarom wordt in alle gemeenten van Nederland gewerkt aan plannen om in 2030 een begin te maken met het afkoppelen van de eerste woningen van het aardgas.

De gemeente Horst aan de Maas is, net als circa 140 andere gemeenten, de samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket om woningbezitters te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het verduurzamen van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke partij die woningbezitters kan adviseren hoe hun woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij verbouwd kan worden en hoe zij hun woning kunnen voorbereiden op een aardgasvrije toekomst. Daarbij informeert het Duurzaam Bouwloket ook over diverse subsidie- en financieringsregelingen voor woningbezitters om hun woning duurzaam, energiezuinig(er) of levensloopbestendig te maken.

Wat kunnen inwoners verwachten?
Op de website www.duurzaambouwloket.nl is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

Tijdens werkdagen kan er vanaf 08:30 tot 17:30 uur gebruik gemaakt worden van een digitale of telefonische helpdesk. Onafhankelijke en deskundige adviseurs helpen je verder met alle vraagstukken.

Tel: 072 – 743 39 56
E-mail: info@duurzaambouwloket.nl