Horst24

Gemeente helpt gedupeerden kinderopvangtoeslag

Ook in Horst aan de Maas wonen gezinnen die getroffen zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ze kwamen bijvoorbeeld in financiële nood. Kregen schulden. Of konden de huur of hypotheek van hun woning niet meer betalen. Verloren misschien hun baan of de spanningen in het gezin namen toe, met emotionele en psychische problemen als gevolg. Stuk voor stuk schrijnende situaties.

Kinderopvangtoeslag

De gedupeerde ouders/verzorgers krijgen een vergoeding van de rijksoverheid. Maar hun problemen zijn daarmee niet meteen opgelost. De rijksoverheid heeft gemeenten gevraagd om deze gezinnen te helpen. Wethouder Roy Bouten: “En ik ben blij dat we nu ook echt iets kunnen gaan doen. We hebben gelukkig de gegevens gekregen van gedupeerde ouders in Horst aan de Maas. We nemen contact met ze op, we luisteren naar hun verhaal. En we bekijken samen met hen wat er nodig is om weer vooruit te kunnen.”

De gemeente helpt gedupeerden om weer grip te krijgen op hun financiën. Ze gaan in gesprek met schuldeisers. Ze zorgen dat ouders en kinderen de juiste hulp krijgen als dat nodig is voor hun gezondheid. Zodat deze gezinnen niet meer elke dag hoeven overleven, maar hun blik weer op de toekomst kunnen richten.

Hulp nodig?
Is jouw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 ten onrechte stopgezet? En heb je nog geen bericht ontvangen over financiële compensatie? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Bel hiervoor 0800-2 358 358 (gratis). Bent je gedupeerd en heb je hulp van de gemeente nodig? Neem gerust contact met ons op, via 077-477 97 77 of postbusschuldhulpverlening@horstaandemaas.nl.