Horst24

Blauwalg in zwemvijver Kasteelse Bossen

Ga het water niet in en laat je hond er niet loslopen.

Er is blauwalg ontstaan in de zwemvijver Kasteelse Bossen. Dit gebeurt soms vanzelf. Blauwalgen kunnen gifstoffen vormen die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken bij mensen en dieren. Ga het water niet in en laat je hond er niet loslopen. De gemeente heeft de pompen in de zwemvijver aangezet. Dat kan niet voorkomen dat er blauwalg aan de oppervlakte blijft. Die kan alleen op natuurlijke wijze verdwijnen.

Water met blauwalg aangeraakt?
Of heb je gezwommen in water met blauwalg? Neem dan een douche en spoel de blauwalg goed weg. Houd in de gaten of je klachten krijgt als misselijkheid, buikpijn, diarree, hoofdpijn, huidirritatie, oorontsteking of geïrriteerde ogen. Krijg je deze klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

Wat is het risico voor dieren?
Blauwalgen kunnen gevaarlijk zijn voor dieren. Houd honden daarom aan de lijn en laat ze niet zwemmen. Klachten kunnen zijn sloomheid en zwakte, braken en diarree, trillen of in ernstige gevallen shock en overlijden. Krijgt je hond klachten nadat hij in aanraking is geweest met blauwalg? Neem dan contact op met je dierenarts.